Missie 2015 weer geslaagd

In de maanden oktober en november ben ik weer namens Innergift in India geweest. Natuurlijk weer op de vertrouwde plek, midden in de woestijn in de plaats Jaisalmer. Met sponsorgeld heb ik weer mooie dingen kunnen doen. Allereerst de sponsors hartelijk dank. Dankzij jullie giften heb ik weer mooie dingen kunnen doen. Zo was daar allereerst de voorbereiding voor 250 pakketjes voor kinderen in de slums, die ieder jaar namens Innergift een tasje krijgen met shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels (gedoneerd door Tandarts O. uit Heemstede), handcrème, ballonnen, een pen, snoepjes en vuurwerk. Dit keer ook een waaier, gedoneerd door het Killa Bwan hotel ( inside Fort). Samen met een aantal vrienden hebben we de pakketjes samengesteld en uitgedeeld vlak voor Divali (lichtjesfeest). Met Divali heb ik de kinderen opgezocht die ik al jaren geleden financieel heb ondersteund, nadat hun moeder was overleden. Iedere keer is het weer feest om ze te zien en het meisje van 15 gaat wellicht volgend jaar trouwen, dus ik weet niet of ik haar nog zal zien. Vlak voor Divali gaat iedere Indiër zijn huis en winkel  helemaal schoonmaken en verven. Dit jaar heeft Innergift een bijdrage geleverd aan de coffeeshop( geen drugs hoor) door verf te kopen en een nieuwe indeling te maken. Het effect was onmiddellijk zichtbaar doordat mensen op Tripadvisor een positieve review hebben gegeven. Ook hebben we weer een bijdrage kunnen leveren aan de ayurvedische arts die medische projecten organiseert voor de allerarmsten in de achterbuurten in de woestijn. Er worden dan collega’s uit verschillende plaatsen gehaald om op verschillende wijzen hun bijdrage te leveren. D.m.v. yogalessen, meditatie, gratis medicijnen, voorlichting over malaria en Dengue, etc. dit jaar heb ik op “mijn” schooltje niet zo veel gedaan, omdat de directeur andere bezigheden had en de staf geen Engels sprak. Wel heb ik daar al vorig jaar een jongen op het oog gehad die heel goed kon dansen en dit jaar heb ik een filmpje gemaakt om op te sturen naar een vriend die in Mumbay in de Bollywood-industrie werkt  om te kijken of er genoeg talent in zit om later een danscarrière te kunnen krijgen. Wellicht kan Innergift dan ook hier een bijdrage aan leveren.  Deze keer ben ik ook in de gelegenheid geweest om veel kinderwedstrijdjes te houden voor kinderen in het Fort. Ze zijn altijd erg competatief en mijn doelstelling om ze te leren niets te kopiëren van een ander kind, is goed geslaagd. Ook de Engelse lessen aan vrouwen waren een groot succes, zodat ik weer kan terugkijken op een zinvolle tijd.                                                                                                                                           Het was weer een boeiende reis, waar mijn 12 uur durende rit in de nachttrein wel weer een hoogtepunt was. Aangestaard worden door een coupe vol Indiase vrouwen maakt toch een tikje ongemakkelijk, haha.

 

 

 

 

BACK