Jaislamer Fer Melinge (tot ziens)

Het einde van mijn reis is in zicht. Samen met Patricia, een duitse vrouw die ik hier heb ontmoet, hebben we Divali gevierd in een indiaase familie. Heel bijzonder, alle aandacht en cadeautjes en ook de rituelen die er plaatsvonden. Het is het grootste feest, met honderden lichtjes worden de stoepjes en huisjes versierd en met een groot vuurwerk eindigt 3 dagen feest.  In de woonomgeving van de kinderen hebben we 200 divalipakketje uitgedeeld met vuurwerk en koekjes. Divali was een mooie afsluiting van een periode waarin we een medical camp hebben opgezet, waar we uiteindelijk 150 mensen hebben kunnen voorzien van de nodige medische hulp en medicijnen. Een zeer dankbare periode met direct resultaat.  De laatste dagen ga ik vooral afcheid nemen van mijn “netwerk”en krijg ik nog een soort schoolafscheid. Inmiddels is alles aangeschaft op “mijn”school, van dak t/m geverfd schoolmeubilair en de eerste buitenlandse sponsor heeft 40 computers toegezegd voor gebruik voor leerlingen, teachers en misschien andere belangstellenden die computerles willen hebben. Mijn missie is geslaagd mag ik zeggen, Mijn netwerk is uitgebreid, mijn kinderen voorzien van nieuwe kleren, voedsel, sanitaire voorzieningen, etc. en mijn school heeft genoeg materiaal om zich te kunnen meten met een meer dan middelmatige school. Mijn vriendschappen met velen zijn verstevigd, mijn hindi is weer iets gevorderd en mijn kinderen leren mij steeds iets beter kennen en worden wat opener. Kortom, ik heb weer en geweldige tijd gehad. Namaste vanuit mijn prachtige gouden stad Jaisalmer.

BACK